tisdag 6 december 2016

Festplatser del 3

På fredag var vi och tittade på det tredje potentiella feststället, henkilöstöravintola Aitio. Det var en aning svårt att komma överens om en passlig tid eftersom de har öppet endast till kl 16 på vardagar. Restaurangchefen föreslog först en dag kl 11 och sa att hon kan bjuda på lunch. Helt trevligt i sig men på grund av mitt jobb kan jag inte vara borta mitt på dagen. Tycker kanske det är en aning konstigt att de inte alls kan komma emot vad gäller tidpunkter för ganska många jobbar ändå på dagen och har svårt att hinna före kl 16. Vi hittade till all lycka ett datum som passade alla.

Stället ligger vid Mannerheimvägen i Helsingfors. Miljön är inte så mysig men en stor fördel är att stället är på åttonde våningen med en enorm terass som rymmer 40 personer sittandes. Vi visades runt av en väldigt sympatisk man (restaurangchefen hade åkt för dagen utan att meddela oss) och det skulle ha lillajulsfest så vi fick se utrymmet delvis dekorerat. Det var bra för utrymmet används också för till exempel möten och det hade säkert varit ganska svårt att föreställa sig hur ett bröllop skulle se ut där.  Här är några lånade bilder.


Bilden härifrån


Bilden härifrån
Festsalen är ny och modern. Den rymmer över 150 sittande gäster men i vårt fall då gästerna skulle vara kring 70, blir det bra med utrymme för dansgolv. Utrymmet har en scen som bandet kan använda. Stort plus för att man får ta egna drickor men alkoholfria kommer via catering. Maten kommer via restaurangens egna catering. Exempelmenyerna var inte riktigt i vår smak men de går såklart att justera.

Nackdelarna med stället är att hyran är ganska hög, 2000€. I priset ingår stället från 15-03, borddukar och städning. Exempelmenyerna var från 39/pers uppåt och innehöll personal för tre timmar. Kakan kostar 6,4/pers. En annan nackdel är att man inte får ha levande ljus. Man kan inte heller komma och dekorera dagen före om stället är sålt. Så är det väl på många ställen men det blir ganska stressigt att lämna dekorerandet till bröllopsdagen.

Det är nog väldigt svårt att jämföra Espoon talli och juhlatila Aitio sins emellan för de är till stämmningen så olika. Stallet vinner kanske ändå vårt hjärta för det är så mysigt.

För- och nackdelar:
+ stor terass
+ snyggt och modernt
+ städning ingår i priset
+ man kan hämta bort sakerna enligt överenskommelse
+ allt i samma rum
+ egna drickor tillåtna
- inte egna alkoholfria drickor
- relativt dyr hyra
- om stället är sålt kan man inte dekorera dagen före
- inga levande ljus 
 

Follow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar