tisdag 14 mars 2017

Bröllopsbudget

Nu börjar vår budget äntligen vara färdig. Har jobbat på den nu ett par månader. Jag har använt häät.fi:s botten för vår egen budget. Den är väldigt noggrann och jag tror vi har fått med allt som kan tänkas behövas inför bröllopet.

Som den excelfantast jag är gjorde jag vår budget i excel. Har förutom budget och förverkligade kostnader tagit med hur mycket vi redan har betalat av till exempel festplats och fotograf. Det som ännu fattas är cocktailbitarna och nattmaten som kommer via ställets catering men eftersom de inte svarat på länge har jag ingen aning vad det kostar.Här är ännu i korthet alla delar och vad vi har budgeterat:

Klädsel och ringar       1727
Skönhet                   492
Festplats, mat och dryck 7639
Blommor                   700
Dekorationer              379
Program                  1072
Fotograf                 1750
Tryckmaterial             930
Transporter               470
Danskurs                  300
Bröllopsnatt              300
Bröllopsresa               ?

Vår helhetsbudget för tillfället är ca 16 000.  Med cocktailbitarna och nattmaten är säkert 17 000 ganska nära sanningen. Då är inte resan eller min klänning med. Hittills har vi sparat i det mesta som vi budgeterat så vi hoppas att vi lyckas göra det med resten och på sätt får sparat lite. Har räknat ut att vi måste spara ca 970€/mån från och med april för att få allt betalat före bröllopet. Det är ganska mycket men helt möjligt tror jag.

Det kan kännas som en stor summa och det är det förstås men det känns bra att vi tillsammans gjort budgeten så att vi är ense om vart pengarna går och det är våra egna pengar som används. Det är ändå hoppeligen once in a lifetime som vi ordnar bröllop så då känns det att det är värt pengen. Det vi vill satsa på är stället, maten och fotografen.

 
Follow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar