fredag 13 januari 2017

Bröllopsevenemang på Espoon talli

På onsdag var vi med Olli på Esbo stalls bröllopsevenemang. De hade bjudit in olika företag som erbjuder bröllopstjänster och så deras kunder, vi bröllopspar. De hade dekorerat stallet i feststämning och vi fick varm dricka och soppa genast när vi kom. På plats var kanske ett tiotal andra par.


Företagen som var representerade var catering, blommor, sömmerska, skönhetstjänster, photo booth, bröllopsbilar, fotograf och video, dekoration och bröllopsband. Vi hade också möjligheten att diskutera lite med ägaren om dekorationer och annat.


Bandet spelade två set och de var rikitgt bra. Får ännu se vilka vägar vi skulle kunna hitta ett passligt band åt oss. Via stallet går det åtminstone lätt att ordna men det var ganska dyrt. 


Det var trevligt att diskutera med floristen. Hon verkade väldigt sympatisk. Måste se i vilka prisklasser hennes tjänster rör sig.Photo booth skulle vara roligt att ha på bröllopet men hon som ägde den var så osympatisk att jag aldrig skulle ta tjänster av henne. För det första sade hon: "Varför är ni så i god tid, jag planerade mitt bröllop på fyra månader." när hon hörde att vi gifter oss 2018. Svarade bara att det är under ett och ett halvt år dit. Så gick hon snabbt igenom det hon hade att säga och avslutade med att hoppas alla skulle komma till hennes bord så snabbt som möjligt så att hon får åka hem...Och 900 € skulle hon ha för kalaset. Det var specialpris. Helt otroligt störande inställning. Vi är inte ens på något sätt ovanligt tidigt ute. Man skulle tro att bröllopsföretag vet hur mycket i förväg man måste boka vissa saker. Fast photo booten får man säkert bokat lite senare än till exempel Tenalji von Fersen.Det bästa med evenemanget var nog att få diskutera med företagen och börja fundera på hur vårt bröllop ska se ut på stallet. Det är så mycket lättare att föreställa sig när platsen är dekorerad, bandet spelar och man får smaka lite på maten. Det vi konkret fick gjort var att göra den officiella reservationen för stallet. Nu ska vi bara betala bokningsavgiften så är stallet bokat åt oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar