måndag 11 september 2017

Transporter

Vi har tänkt att vi ordnar transport åt gästerna från kyrkan till festplatsen. Avståndet är inte så väldigt långt men vi tyckte det underlättar för gästerna att de har möjligheten att få transport om de så önskar. Speciellt för dem som kommer längre ifrån och inte känner till området behöver inte navigera sig fram. Vi ber alla att meddela i samband med anmälan ifall de behöver skjuts eller inte. Taxi skulle ju förstås också vara ett alternativ men vi räknade att allas taxin troligtvis blir dyrare än en buss så vi står gärna för den kostnaden. Det är sist och slutligen en ganska liten del av hela budgeten.

Jag började med att skicka en offert via tilausajot.net. Det är väldigt behändigt då man behöver bara göra en offert som går till flera företag samtidigt. Vi fick tre offerter. Tror att jag borde ha satt längre tid för företagen att ge en offert men skickade bara som den föreslog och det var visst tre dagar om jag minns rätt. Men ingen skada skedd. Vi fick en bra offert!

Den första var från Inter Kuljetus Oy och kostade 660€ för två 50 personers bussar. Det var kanske lite dyrt i varje fall med tanke på att vi behöver högst 70 platser, inte 100. Följande offert var från Lehtimäki tilausajot. Deras pris var redan lite bättre, 440€ för två 50 personers bussar och 320 för 66 personers buss som kunde räcka för vårt behov. 

Sista offerten var ändå den vinnande på alla sätt. Den kom från Ventoniemi Oy och gjorde mig så glad. För det första var priset bäst hittills, 200€ för en 50 personers buss och de hade bussar med platser upp till 69 som kostade 290€. Hon som gav offerten sade att vi sedan senare kan bekräfta hur stor buss vi behöver och slutade med "Tsemppiä hääjärjestelyihin <3". Helt jättegulligt och tur att de hade bästa priset också för meddelandet fick mig ju genast att villa boka dem. Personlig service är bara så viktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar