fredag 18 augusti 2017

Brudgummens klädsel

Igår var en spännande dag då vi var och provade festklädsel åt Olli och hans bestman. Det var en aning problematiskt att få en tid som passar alla då många av butikerna som hyr kostymer etc. stänger redan 18. Men vi hittade Suomen pukuvuokraamo som på torsdagar har öppet till 20.

I männens klädsel finns det mycket mer alternativ än man kanske först tänker. Förutom vanlig kostym kan man välja mellan frack, jackett, bonjour och smoking. Det finns också mycket färgalternativ. Sedan när det kommer till västar och plastron så finns det mycket färg- och mönsteralternativ.

Olli hade det ganska klart att han vill ha en jackett och troligtvis grå så det var vad han började att prova. Vad kommer till västen hade ingendera av oss riktigt någon tanke men jag sade att kanske någon ljusfärgad, vit eller grå. Plastron är en slags bredare slips som ofta används tillsammans med jackett. Mitt eget önskemål var ljusröd men sade att grå också kunde vara ett alternativ ifall Olli hatar den ljusröda men han tyckte om den.

På den första bilden har Olli en vit lättmönstrad väst och på den andra en ljusgrå lite skinande väst. På bild ser man inte så stor skillnad men den skinande var kanske lite mer festlig.

Enligt etikett borde väl bestmannen ha samma rangs klädsel, alltså i det har fallet jackett. Men vi följer inte etiketten så noga så han kommer att ha en grå kostym och samma väst och plastron som Olli. Olli provade även svart jackett men tyckte mer om den gråa. Båda såg nog bra ut men kanske den gråa är lite vårigare.


Priset för att hyra det grå jackett paketet var 177€ plus skorna 20€ och gråa kostym paketet var 149€. Vi tänkte att vi tar en tur till Frakkipalvelu Nam ännu och ser deras utbud för jag fick på bröllopsmässan en förmånskupong dit. Efter provningen måste vi ta lite drickspaus och jag smakade på Robert's coffees hallon soda. Den var riktigt god och uppfrsikande.


Det har varit sköna två veckor av sommarlov med mycket bröllopsplanering. Idag måste jag tillbaka till jobbet så det blir säkert lite tystare nu på planeringsfronten men tur så har vi allt på god väg.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar