torsdag 17 augusti 2017

Gamla fönster i dekorationen

Gjorde igen lite loppisfynd och igår hämtade vi hem ett gammalt fönster. Till priset hörde också två tuschar så jag fick genast prova lite olika alternativ. Menyn kunde skrivas på ett fönster men det är kanske lite onödigt eftersom feststället fixar en meny till buffébordet. Andra alternativ är också program och bordsplacering.

Hade ursprungligen tänkt lite annorlunda karta för bordsplacering men tycker gamla fönster är ganska charmiga och passar in i vårt tema.


Provade först att skriva varje borde enskilt på ett papper och hänga upp dem med små bykpojkar i ett jutesnöre. I den här stilen hade jag tänkt vår borskarta ursprungligen men skulle bara ha använt en vanlig ram och troligtvis ställt fram den på ett staffli. Men fönstret blev nog så pass bra att det kan hända att det får användas till bordsplacceringen. 
Provade också att skriva alla bord och namn rakt på fönstret. Det blev också helt bra. Bättre blir det säkert också om man använder lite mer tid på att få allting rakt. Skrev nu bara fritt för hand.
Tycker om den här versionen också men har kanske tittat för mycket på den andra sortens bilder på pinterest för den känns på något sätt bättre. Olli tyckte också mer om den med bykpojkarna.


Provade också att skriva programmet på fönstret.  Vi har en spegel hemma som kunde användas till programmet men den kanske inte går ihop med fönstret helt stilmässigt då det är en ganska modern vit ram på spegeln. Måste kanske söka fram ännu ett till fönster så att jag får både sittkartan och programmet på var sitt fönster. Det var någon som tipsade att man kan hitta gamla fönster på byggnadsapotek. Har aldrig hört talas om sådana men är värt att undersökas.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar